LAB Entreprenør AS sparte inn investeringen allerede etter 4 måneders bruk!

LAB Entreprenør er den ledende byggentreprenøren i Bergen, og omsetter i et normalår for mellom 1,2 og 1,4 milliarder kroner. Selskapet har nærmere 150 ansatte og har sterkt fokus på LEAN metodikken.

LAB har brukt Liftroller på flere prosjekter, men først ut var renovering av Bergen Børs, et ærverdig bygg fra 1862. Den unike børsbygningen ble tegnet av Franz Wilhelm Shiertz i senklassisistisk stil, og senere ombygd 1890-1893 da tegnet av Lars Solberg, og regnes som en av Bergens viktigste nyrenessansebygninger. Bygningen inneholder en av Norges nasjonalskatter, den såkalte Frescohallen utsmykket med frescomalerier med motiver knyttet til bergensk næringsliv. I senere tid har DNB hatt tilholdssted her. Nå har LAB bygget det om til fasjonable Bergen Børs Hotel.

Et så gammelt bygg byr på en del utfordringer når det kommer til logistikk.

Da Eivind Holmedal, byggeleder i LAB, leste om Liftroller i bransjebladet Byggeindustrien var han ikke i tvil om at denne innretningen kunne lette arbeidet med å få inn materiellet.

Han tok ikke feil. Kun 4 måneder etter at LAB gikk til innkjøp av Liftroller kunne Holmedal konstatere at ikke bare hadde de fått inn de store tepperullene på 500 kg og mange tonn med gipsplater. De hadde også tatt inn europaller med fliser, ventilasjonsanlegg, innerdører og storkjøkkenet til hotellet ved hjelp av Liftroller, for å nevne noe. Og alt dette uten å gjøre inngrep i den vernede fasaden. Investeringen hadde altså spart seg inn allerede, og dette uten å regne med HMS aspektet ved det hele.