Nydal Bygg Eftf. AS ble spart for mye slit ved ombygging av en skole til leilighetsbygg

Nydal Bygg er en moderne byggmesterforretning som har bygget i Bergensområdet i mer enn 50 år. De ble stiftet i 2003 som en videreføring av Byggmester Øyvind Nydal og Nydal Bygg AS, og er i dag en del av Nydal-gruppen. De har god erfaring med rehabiliteringsarbeid på offentlige bygg, næringsbygg og private boliger. Bedriften har sysselsatt 41 årsverk i 2016, hvorav en administrasjon på 6.

Helsegevinst

I forbindelse med ombyggingen av Bjørgvin Videregående skole, et bygg i Bergen sentrum med trafikkert fortau utenfor, måtte de se seg om etter gode løsninger. Valget falt på Liftroller. Både prosjektleder Arild Hundvin og arbeidsleder Helge Carstensen er strålende fornøyd.

Jeg skjønner ikke helt hva vi skulle gjort uten Liftroller på dette prosjektet, sier Helge Carstensen. Det hadde blitt vanvittig mye bæring! I stedet så tar vi alt vi trenger direkte inn gjennom vinduet i rett etasje, kun med 2 mann.

Vi skulle hatt en Liftroller for lenge siden. Den har spart oss for tunge løft og mye tid. Alle håndverkere skulle hatt en Liftroller, sier tømrer, Nils Fiskeseth.

 

Vi skulle hatt en Liftroller for lenge siden. Den har spart oss for tunge løft og mye tid. Alle håndverkere skulle hatt en Liftroller

TØMRER NILS FISKESETH

– Jeg har vært tømrer i over 30 år. Jeg har garantert løftet tusenvis av kilo med gipsplater og andre materialer opp heiser, og inn trange vinduskarmer. Det er et sant slit. Da vi oppdaget Liftroller for første gang, ble vi nesten sjokkert over hvor enkelt og effektivt systemet er. Vi demonterte den og flyttet den til neste etasje på under en time. Vi gliste bredt første gang vi tok den i bruk. Før måtte vi fysisk bære inn tunge materialer. Det er vi ferdig med nå. Heldigvis, sier han.

Liftwagon

Også Liftwagon er genial. Den kan også justeres i høyden, slik at det er lett å få med seg materialene til arbeidsplassen, sier arbeidsleder Carstensen, før han og kollega Fiskeseth legger til:

– Vi kan varmt anbefale Liftroller til alle andre tømrere og håndverkere som sliter med å få tunge paller inn i etasjebygg hvor man er avhengig av å få materialer levert inn i bygget flere etasjer over bakken.

Da vi oppdaget Liftroller for første gang, ble vi nesten sjokkert over hvor enkelt og effektivt systemet er.

TØMRER NILS FISKESETH