GC Riebers nye næringsbygg Lanternen kunne lukke fasaden på et tidlig tidspunkt takket være Liftroller

Lanternen er et nybygg for Marine virksomheter på 6000 kvm som rommer kontorer og laboratorier, med felles kantine og møterom

Lanternen er utformet i harmoni med de flotte omgivelsene. Bygningens form uttrykker retningsskiftet langs fjorden. Fjordens speilinger og lysets brytninger i fasaden er tatt i bruk i samspill med fasadens fasetterte flater. Det betyr at fasaden til enhver tid vil speile og reflektere lyset på ulike måter. Fasaden mot fjorden er bred, lys og lett og med et nesten svevende utrykk.

Ved å ta i bruk Liftroller på dette nybygget fikk vi en helt annen flyt i produksjonen. Vi kunne fullføre ytterveggen, og likevel ha en lettvint måte å få inn alt vi trengte til enhver tid, sier Carl Erik Westheim fra rådgivningsselskap Fylkesnes. Liftroller ble godt brukt av alle fag, alt fra tømrere, elektriker, rørleggere og ventilasjonsleverandør tok inn det de trengte med Liftroller.

Det at vi hadde en Liftroller i hver etasje gjorde det ekstra effektivt. Vi hadde også god plass til å utføre arbeidene og hadde en ryddig byggeplass takket være at vi ikke trengte å fylle opp bygget i en tidlig fase før vi lukket ytterveggen.

Byggmesteren Vest, som hadde deler av tømmerentreprisen på Lanternen hadde erfaring med Liftroller fra tidligere prosjekter, blant annet Thon Hotell Bergen Brygge hvor de stod for renovering av hele hotellet. På Comfort Hotell Flesland var vi ikke klar over at Liftroller fantes sier Prosjektleder Patrick Møller-Hansen hos Byggmesteren Vest. Da brukte vi fort 2 dager med 4 mann for å få inn 25 kolli med branngips. Det var trangt i bygget og heisen var treg og det var andre fag som måtte bruke den samtidig. Med så mye bæring er det lett for at arbeiderne blir demotivert og slitne. Vi hadde nærmere 50 000 m2 med gips i det bygget, så det hadde vært enorme besparelser om vi hadde brukt Liftroller i stedet.

Etter at vi tok i bruk Liftroller er vi ikke i tvil om at det var en lønnsom investering. Gutta har også mer overskudd og produserer mer nå som de ikke må bære så tungt.

PATRICK MØLLER-HANSEN

BYGGMESTEREN VEST AS

 

Det at vi hadde en Liftroller i hver etasje gjorde det ekstra effektivt.

CARL ERIK WESTHEIM

RIB