Barnesykehuset Mary Elizabeths Hospital, også kalt Børneriget, er under bygging i sentrum av København. Sykehuset bygges av Region Hovedstaden i Danmark og total entreprenør på prosjektet er NCC Danmark.
Nybyggprosjektet "Børneriget"
- Prosjekt: Mary Elizabeths Barnesykehus – “Børneriget”
- Prosjekttype: Nybygg, Sykehus
- Størrelse: 60.000 m²
- Entreprenør: NCC A/S
- Sted: København, Danmark
- Liftroller system: Liftroller Wall og Liftroller E Wagon
Det nye barnesykehuset blir en del av Rikshospitalet
Mary Elizabeths Hospital vil blant annet inneholde 179 enkeltrom, 79 polikliniske rom og 15 operasjonsrom, og det blir bygget på Rigshospitalets eiendom på hjørnet ut mot Nørre Allé og Tagensvej.
Sykehuset vil bestå av 7 etasjer samt kjeller, og vil kunne ta i mot 900 pasienter og deres familier, samt 1200 ansatte.
To tunneler under bakken, samt en gangbro knytter nybygget sammen med Rikshospitalet
Det nye barnesykehuset er planlagt å tas i bruk i 2026
-Fakta hentet fra Region Hovedstaden sine websider. https://www.rigshospitalet.dk/
Banebrytende sykehus
..Med Mary Elizabeths Hospital har Rigshospitalet, Region Hovedstaden og Ole Kirk’s Fond gått sammen om å bygge et banebrytende sykehus, der det tas nye veier for å legge til rette for familiers liv og behov når de står i en sårbar livssituasjon.
Her skal forskning og høyt spesialisert behandling fra personalet rettet mot barn, unge og gravide på det høyeste internasjonale nivået gå hånd i hånd med lek og sammenhengende behandlingsforløp.
For å sikre en verdensklasse brukeropplevelse er en del av Ole Kirk’s Fonds bevilgning øremerket for å forbedre brukeropplevelsen på sykehuset. Derfor er vi heldige som har et brukeropplevelsesteam bestående av antropologer, tjenestedesignere, lekedesignere, produktdesignere og arkitekter, som arbeider med å skape de beste rammene for barna, de unge, deres familier og vårt personale.»
-utdrag fra Region Hovedstad’s nyhetssak. www.rigshospitalet.dk
I denne videoen ser vi to ulike materialleveranser på byggeplassen. Første del viser interiørentreprenøren Elindco som ruller inn et stort antall stålbjelker på tredje etasje. Andre del viser VVS-entreprenøren Wicotec Kirkebjerg som ruller inn lange lengder av stålrør i ulike dimensjoner. Begge entreprenørene bruker Liftroller E Wagon til intern logistikk etter at varene er rullet inn på Liftroller Wall.
Flere av dem som deltok i bruken av Liftroller systemet under vårt besøk, hadde allerede brukt Liftroller på andre prosjekter i Danmark og hadde god erfaring. Dette gjaldt snekkere, rørleggere og kranoperatører. Derfor var de fornøyde med å kunne bruke det på dette prosjektet også. Et prosjekt som flere nevnte, var Postbyen, det nye danske bankhovedkontoret, som hadde flere Liftroller Wall installert under det omfattende prosjektet.
Montera - Liftrollers samarbeidspartner i Danmark.
Utleieselskapet Liftroller Rental har inngått et samarbeid med Montera ApS for å sikre rask og stabil kundeservice i Danmark. Med eget produktlager og Liftroller sertifiserte montører blir kundenes bestillinger og leveranser av våre produkter mer effektive, samtidig som vi sikrer god kompetanse og kunnskap på håndtering og montering av våre produkter.
Vi takker for tilsendte bilder fra prosjektet.
Stedlige tilpassinger
Vi blir stadig imponert over våre kunders kreativitet og smarte løsninger for å lukke åpningene der Liftroller er installert når den ikke er i bruk. Børneriget er intet unntak. Her har de skapt en gateway forseglet med gjennomsiktige plexiglassplater som glir i et spor. Det er derfor enkelt og raskt å åpne og lukke etter behov.
Børneriget har utvilsomt en fascinerende fasade som ved første øyekast kan virke utfordrende for installasjon av Liftroller Wall. Den unike fasaden er designet for å effektivt skjerme mot sollys, og det var avgjørende å beskytte de spesielle fasadepanelene under kranoperasjoner. Vår danske partner, Montera, har omfattende erfaring med å installere Liftroller og håndterte denne situasjonen effektivt. I samarbeid med lokale snekkere bygget de en ramme som tillot full utnyttelse av den tilgjengelige vindusbredden og ga beskyttelse for den ferdige fasaden.
Bilder fra byggeprosjektet Mary Elizabeths Hospital
Inntransport av stålstendere, utført av Elindco
Inntransport av stålrør, utført av Wicotec Kirkebjerg