Liftroller + Byggbranschens Säkerhetspark = sant

Vi har reflektert over Säkerhetsparken på Arlanda (Sikkerhetsparken for byggebransjen) og ideen om stedet der folk samles for å lære, diskutere og reflektere over egen og andres adferd, holdninger og sikkerhet på byggeplasser.

For å belyse emnet ytterligere, hadde vi en samtale med Björne Karlsson, som driver parken. Han delte generøst innsikten sin med oss, og la vekt på betydningen av en sikkerhetspark.

Marcus Isaksson, kunderådgiver i Liftroller Rental er i Byggbranschens säkehetspark. Han viser og forteller om Liftroller systemet til besøkende i parken.

Hva er Byggbranschens Säkerhetspark?

Byggbranschens Säkerhetspark, som ligger på Arlanda i Sverige, er et anlegg på 15.000 m2, der personer som jobber i byggeprosessen, får muligheten til å praktisere sikkerhet og reflektere over adferd og holdninger i en gruppesetting. Målet er å øke forståelsen for hvordan adferd påvirker beslutningsprosesser på arbeidsplassen, både individuelt og som en gruppe.

Når du ankommer stedet, vil du legge merke til en uferdig betongbygning med to etasjer, som er designet med hensikt for å gi et praktisk læringsmiljø. Bygningen er utstyrt med ulike verktøy som brukes i byggebransjen, og den er fylt med utstyr som lasteramper, kollektive fallsikringssystemer, stillas, vogner og andre ressurser som øker sikkerheten og effektiviteten på jobben. I tillegg er det avdelinger dedikert til stillas, forskaling, en betongpumpebil og til og med en tårnkran, som skaper en realistisk byggesituasjon.

Björne Karlsson. Bilde lånt fra Byggbranschens Säkerhetspark.
Björne Karlsson. Bilde lånt fra Byggbranschens Säkerhetspark.

Liftroller – Stolt samarbeidspartner

Samarbeidet mellom Liftroller og Byggbranschens Säkerhetspark er en naturlig kombinasjon. Vi ble umiddelbart trukket mot Säkerhetsparkens initiativer og deres imponerende medlemskap på 60 selskaper, samt samarbeidet med rundt 60-70 leverandører.

Når vi reflekterer over essensen i Säkerhetsparken, ser vi det som et sted der personer fra byggebransjen samles for å lære, diskutere og reflektere over adferd, holdninger og sikkerhetspraksis på byggeplasser. Vi fikk muligheten til å sette oss ned med Björne Karlsson, som driver parken, og han delte sjenerøst innsikt og erfaringer med oss.

Hvem er Björne Karlsson?
Jeg er en fyr som vokste opp blant mobilkraner. Jeg har en profesjonell bakgrunn innen tunggodshåndtering og mobilkraner, selv om jeg ikke har kjørt dem selv. Senere jobbet jeg hos Strängbetong og med betongfabrikasjon. Jeg har også jobbet som leverandør innen salg og kollektiv fallsikring før jeg begynte som administrerende direktør for Byggbranschens Säkerhetspark i 2019. På fritiden er jeg fotballtrener for et herrelag, så det vi gjør på sikkerhetsparken i løpet av dagen ligner ofte på det som skjer om kveldene når vi bygger lag og normer. Jeg prøver å bruke fritiden min på trening, fiske og å ta vare på mine tre gutter som er 22, 18 og 16 år gamle. Tiden flyr …

Hvem står bak Säkerhetsparken, og hvorfor trenger den svenske byggebransjen Säkerhetsparken Arlanda?
Byggföretagen og de største byggefirmaene i Sverige står bak Säkerhetsparken. I den forberedende studien ble det avgjort at Arlanda var en god geografisk beliggenhet for å imøtekomme folk fra hele Sverige. I sikkerhetsparken jobber Ann-Sofie Sjö, Håckan Eskilsson og Björne Karlsson heltid.

Hvilken betydning har Säkerhetsparken for dagens studenter, som også er morgendagens dyktige arbeidere og fagfolk?
Vi utdanner for å skape tryggere arbeidsplasser i harmoni. Dette oppnår vi ved å reflektere og diskutere ulike området, alt fra hvordan vi starter dagen, hilser på alle, til å ha redningsplaner når vi arbeider med seler på tak, som ikke bare er dokumenter, men noe vi faktisk kan utføre. Ved å skape diskusjoner innen grupper i samme selskap. For skoler og lærere blir dette en forbedring i å gjennomføre disse diskusjonene og drøfte hvordan arbeidsmiljøet er bedre innen skolen og på lærlingplassene.

Vi vil gjerne takke Björne for at han tok seg tid til å svare på våre spørsmål.

Du kan se Liftrolleren på Säkerhetsparken nær Arlanda. Vennligst kontakt Björne for å bestille opplæring. E-post: bjorne.karlsson@byggforetagen.se.

For mer detaljert informasjon om Säkerhetsparken, kan du besøke nettsiden deres her.

 

 

Bilder lånt fra Byggbranschens Säkerhetspark.