Liftroller vil revolusjonere tunge løft

– Vi er veldig positive til produktet og tror det vil bli etterspurt i byggebransjen, sier prosjektleder Roald Nesse i Byggmester Markhus til BA.

Liftroller i ferdig versjon har blant annet blitt testet grundig av Byggmester Markhus på deres boligprosjekt i Søreide i Bergen.
Liftroller i ferdig versjon har blant annet blitt testet grundig av Byggmester Markhus på deres boligprosjekt i Søreide i Bergen.

Liftroller grundig testet av Byggmester Markhus

Siden Byggmesteren omtalte produktet for første gang, har Wik Gruppen hatt det travelt. Liftroller i ferdig versjon har blant annet blitt testet grundig av Byggmester Markhus på deres boligprosjekt i Søreide i Bergen. Du kan se en demonstrasjon av løsningen her.

Anleggsleder Åge Jordal hos Byggmester Markhus var fornøyd med Liftroller da Byggmesteren ringte ham i februar: – Dette har gått bra, unntatt at vi manglet en vogn inne i bygget i stedet for bukker, sier Jordal til Byggmesteren. – Med en vogn blir dette enda mer effektivt. Den store fordelen er at det er så lett å få materiellet inn at man ikke har behov for å ha kranbil stående i lengre tid, det går rett og slett raskere å tømme bilen. Som med alt er bruken av løsningen en treningssak, men det går fort å lære, forteller Jordal.

Materiealvognen Liftwagon og avfallsvognen Lifttub

Wik tok tilbakemeldingene og lagde en løsning: Liftwagon er en materialvogn som er spesiallaget for å brukes sammen med Liftroller.

Liftwagon er som Liftroller satt sammen av flere deler i aluminium, noe som gjør den lett og sterk. Innen kort tid vil også Lifttub være klar for salg. Dette er en avfallsvogn som er designet for å kunne løftes av Liftwagon og rulles ut av bygget på Liftroller og hektes på en kran. På den måten blir det mye enklere å få avfall ut av bygg under oppføring. Ifølge Wik er leveringstiden ca 8 uker men etterhvert vil Liftroller-systemet bli lagervare hos bedriftens samarbeidspartner Aluhak Systems i Stavanger og Trondheim. De står også for produksjon av produktene.

Artikkel hentet fra byggmesteren.as