Liftroller kåret til årets oppfinnelse

Det er en stor ære å bli nominert og få pris for årets oppfinnelse. Det var Innovasjon Norge som tipset meg om kåringen. Jeg var ikke klar over at den fantes engang, sier Wik.

Ole Ivar Wik fot. Kristian Grøhn
Ole Ivar Wik fot. Kristian Grøhn

Årets oppfinnelse- Juryens begrunnelse

Juryen i fylkeskommunen mener at han har løst en utfordring i byggebransjen med sitt innløftssystem. Oppfinnelsen er et rullende «stupebrett» som kan monteres i vindusåpninger uten å skade vinduene. Varene blir heist opp på brettet fra en kran og kan rulles forsiktig inn i bygget. Dermed blir det mindre ulykkesrisiko og slitasje på arbeidere, varer, trapperom og vinduer. – Bedriftene tjener fort inn prisen. Antallet sykemeldinger vil gå ned. Det koster også mye å ha en kranbil stående. Nå vil den bli tømt mye raskere, sier Wik.

Utdrag fra BT

Liftroller skal lanseres i februar. Noe av det første Wik gjorde, var å ta patent og varemerkebeskytte ideen i Norge og en rekke andre europeiske land. Veien til produksjon har vært lang. Den er blant annet belagt med et banklån. Til nå har det bare vært utgifter. Det skal bli greit å få sendt første faktura. – Banken har veldig stor tro på meg, men til nå har det bare vært utgifter. Det skal bli greit å få sendt første faktura. Jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger fra markedet. Og jeg har fått forhåndsbestillinger, sier 33-åringen.

I 2011 fant han rogalandsbedrift Aluhak Systems på en messe på Lillestrøm, og Byggmester Markhus har testet ut protypen på boligprosjektet Søreideparken. I uke 3 skal Wik, som fortsatt eier 100 prosent av firmaet, til Polen for å inspisere produktet på fabrikken. Han får første eksemplar i januar. – Da skal jeg rett opp på Søreideparken og teste ut på en større gipsleveranse. Når jeg har fått bekreftet på at alt er i orden, er det bare å sette i gang masseproduksjon, sier Wik.

Les hele artikkelen om Liftroller i Bergenstidende her